Om Ponnystall StockholmVILL DU VETA MER?

Bra att känna till för dig som vill bli eller är elev hos oss

Ridskolan

Ridskolan bedrivs av Ponnystall Stockholm AB. Här jobbar flera instruktörer, stallvärdinnor, hästskötare och stallpersonal. Ridskolan erbjuder Ridlektioner för barn från 5år. Ridskolan äger och driver verksamheten men hyr/arrenderar marken och anläggningen.

 

Ridklubben

Ridklubben består av föräldrar och elever som rider på Ponnystall Stockholm. Ridklubben bedriver en ideell verksamhet på samma plats som ridskolan. Ridklubben stöttar verksamheten och jobbar för att eleverna ska få möjlighet att ha avsutten verksamhet och möjligheten till att tävla. Ridklubben tar ut en medlemsavgift som bekostar administration och de arrangemang som ridklubben anordnar. Eleverna är försäkrade via ridklubben. 

 

Utrustning

Elevens klädsel ska bestå av oömma kläder och skor med klack så som gummistövlar eller kängor. Vi har hjälmar att låna ut men inga säkerhetsvästar. Elever rekommenderas att rida med långärmad tröja/jacka och handskar. Ridskolan har inte krav på väst i början men vid fortsatt intresse och vid en terminsbokning ska eleven ha en egen säkerhetsväst och en egen hjälm. Elever med fel utrustning/klädsel kan nekas ridning.

 

Upprop - Samling

Samling och upprop sker alltid i stallet. Det är oftast samling 15-30min innan lektionstid. Viktigt är att komma i tid så ingen ponny behöver göras iordning under stress.

 

Uppsittning i ridtiden

I alla våra 45min grupper och i våra 60min grupper ingår uppsittning i ridtiden. Uppsittning bör inte ta mer än 5min. 

 

Antal elever i ridguppen

Max 8 i alla 20-30min grupper. Max 10st i alla 45min grupper. I våra 60min grupper har vi ett maxantal på 8 elever. Det kan förekomma att ridgrupper under kortare perioder har fler elever än angivet. 

 

Kurser för Föräldrar

Ridklubben kommer att anordna detta, vänd er till ridklubben.ridklubb@lemshagaridklubb.se

 

Kontakt

www.ponnystall.se

info@ponnystall.se

070-770 91 90